Cara Menghalau Kera Dengan Berkesan Tanpa Membunuh

Masalah kera atau monyet menjadi duri dalam daging dalam bidang pertanian pada hari ini. Banyak projek pertanian gagal kerana masalah kera yang memakan dan merosakkan tanaman yang ditanam. Kini masalah ini semakin teruk dan bukan sahaja di kawasan luar bandar, malah kini ia menjadi masalah besar di bandar dan kawasan tumpuan ramai. Ada kes dimana kera telah mengigit dan mencederakan kanak-kanak. Walaupun belum ada melibatkan kematian, ia mungkin akan berlaku jika ia berterusan. Jadi bagaimana cara menghalau kera dengan berkesan tanpa melibatkan pembunuhan seperti menembak dan meracun?

Cara Menghalau Kera Dengan Berkesan? Betul ke?

Hasil inovasi anak tempatan berjaya menghasilkan sebatian bauan yang seakan-akan pemangsa yang ditakuti spesis monyet iaitu kera, mawas, ungka dan beruk. Ia adalah HARIMAU. Malah kita sendiri pun takut bila sebut tentang harimau. Namanya ialah KERIMO atau singkatan daripada Kencing Harimau.

Setelah setahun lebih dipasaran, ia telah membantu ramai petani dan juga orang ramai daripada ganguan spesis monyet ini daripada menganggu tanaman dan juga rumah. Kera hari ini langsung tidak takut akan manusia dan semakin berani untuk menceroboh rumah untuk mencari makanan dan juga membawa kerosakan termasuk mencuri pakaian.

cara menghalau kera dan monyet

Dengan Kerimo, masalah gangguan spesis monyet telah selesai. Bagi kebanyakan daripada kita tidak mahu membunuh walaupun ia memberikan kerosakan kepada kita. Ini adalah salah satu penyelesaian yang boleh dipraktikkan untuk mengetasi masalah ini.

Bau hamis yang dihasilkan Kerimo akan menakutkan kera dan menyangka terdapat kehadiran harimau di kawasan berkenaan. Kesan boleh dimaksimakan dengan pengunaan patung harimau yang besar. Namun, syaratnya patung berkenaan perlu diubah atau alih ke tempat lain setiap 2,3 hari. Jika tidak, kera akan tahu ia sekadar patung yang tidak membawa ancaman kepada mereka.

Ditambah dengan bauan kencing harimau. Ia akan menambahkan lagi keberkesanan cara ini. Namun, dengan Kerimo ianya sudah memadai untuk menakutkan kera daripada menghampiri kawasan pertanian kita.

Setakat ini, ia cukup berkesan. Ada daripada pengguna KERIMO sebelum ini langsung tidak dapat merasa buah buahan yang ditanam. Setelah mengunakan kerimo, hasilnya buah buahan terlalu banyak dan ada yang masak ranum dan gugur kebawah.

Begitu juga dengan penternak ayam, telur-telur ayam tidak lagi diganggu oleh kera yang sering mencuri dan memakan telur berkenaan.

Ia satu berita baik untuk industri pertanian kita.

>>Klik Sini Untuk mendapatkan Kerimo Untuk Kebun dan Rumah Anda

Harganya ialah RM90 untuk cecair 500 ML. Ia boleh dibancuh dengan 10 liter air dan digunakan pada 3 ekar tanah.

Anda Sedang Mencari:

 • monyet takut dengan apa
 • tanaman yang ditakuti monyet
 • cara menghalau monyet liar
 • hal yg ditakuti monyet
 • cara menghalau kera
 • petua halau monyet
 • yang ditakuti monyet
 • hal yang ditakuti monyet
 • petua menghalau monyet
 • cara halau kera di kebun terung

2 Comments

 1. Ahaz November 26, 2017
  • admin December 28, 2017

Add Comment